SC Electroplast SA

SC Electroplast SA este un brand românesc cu o tradiție de peste 25 de ani, aflat în top 10 producători de cabluri și lider pe piața de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.

În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franța, VLG.

Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată, atât în ce privește tipul și grosimea cablurilor cât și tipul de izolație folosită. De asemenea, compania deține un laborator de încercări modern, acreditat atât de RENAR (organismul național de acreditare în domeniu) precum și de AFER (autoritatea feroviară română), pentru încercări aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alături de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie.

Electroplast